"אני מסרב לאכול בעלי-חיים כיוון שלא אזין את גופי מסבלם ומותם של יצורים אחרים. אני מסרב לעשות כן, כיוון שהסבל שחוויתי בעצמי כל-כך כאב, שאני מסוגל לחוש את הסבל שלהם בזכרי את הסבל שלי" אדגר קופפר-קוברוויץ, ניצול מחנה הריכוז דכאו
משרד החקלאות ופיתוח הכפר מעלה בימים אלה קמפיין הסברה לעידוד הציבור הנוהג לקיים את מנהג הכפרות בימים שבין ראש השנה ליום הכיפורים, ולהחליפו בפדיון בכסף, במקום שימוש בעופות חיים.
במנהג הכפרות, הנערך סמוך ליום כיפור, התרנגול שנשחט נוטל כביכול מהאדם את חטאיו ועוונותיו והולך למיתה במקומו. במהלך השנים נתגלעו מחלוקות הלכתיות בנוגע לשחיטת התרנגולים ופוסקים שונים ביקשו להחליף את תרנגולי הכפרה במתן צדקה לעניים.
לקראת יום כיפור וקיום מנהג הכפרות הנערך בסמוך לו, יוצאת אגודת צער בעלי חיים בישראל - תל אביב גם השנה בקמפיין, שמטרתו העלאת מודעות הציבור להמרת מנהג הכפרות ושחיטת התרנגולים במתן צדקה.
באופן מפתיע בערב יום כיפור, המנהג שמטרתו בקשת חמלה וכפרה - מתאכזר באופן קשה לבע"ח, אלו שאינם יכולים להגן על עצמם. זמן קצר לפני כניסת החג התרנגולות מטולטלות מעל ראשם של אלו המביעים חרטה ולבסוף נשחטות.
"תנו לחיות לחיות" פנתה לרב הראשי לישראל בתיאור סבלן של התרנגולות המיועדות לכפרות - והרב הראשי הנכנס יצא בקריאה לציבור: "מנעו סבל וכאב מיותר מבעלי החיים", ופנה לסוחרים "להקפיד ביתר שאת על כך", תוך שהוא מזכיר כי החזרה בתשובה תלויה בכוונת הלב, ולאו דווקא בתרנגול